THs Fastigheter

Renovering

Om lägenheten har renoverats på ett sätt som inte är fackmannamässigt eller om färgvalet är avvikande, blir hyresgästen skyldig att återställa lägenheten i ursprungligt skick eller stå för kostnaden för återställandet.

Vid installation av tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin eller annan utrustning som kan tänkas skada lägenheten, skall hyresvärden kontaktas. Montering skall ske fackmannamässigt. Hyresgästen är ansvaring för eventuella skador och bör kontrollera vad som gäller i hemförsäkringen.

Vill du själv utföra renoveringen har du som hyresgäst rätten att utföra ytskiktsrenoveringar (d.v.s. målning, tapetsering och golvläggning) om detta görs fackmannamässigt. Om lägenheten har renoverats på ett sätt som inte är fackmannamässigt eller om färgvalet är avvikande, blir hyresgästen skyldig att återställa lägenheten i ursprungligt skick eller stå för kostnaden för återställandet.

Vid egen tapetsering skall tapeten vara av samma fabrikat, kvalitet och typ som i övriga huset. Färgen skall vara ljus och neutral. För att undvika återställningsskyldighet skall hyresvärden kontaktas vid osäkerhet. Ombesiktning skall göras av hyresvärden efter iordningställande av lägenheten. Vid uppsättning av tavlor m.m. på väggarna bör endast x-krok användas. Ej expanderskruv eller mollyskruv till hyllor etc. Vid skador på lägenhet/lokal utöver normalt slitage är hyresgästen vid utflyttning skyldig att betala för återställande till ursprungligt skick.